joi, 20 iulie 2017

Boleslav ako prvý vstúpi do pohárov, poletí do Albánska, či do Nórska

Prvý zápas 2. predkola sa hrá vo štvrtok 16. júla v Mladej Boleslavi, odveta je na programe o týždeň neskôr. Kde, to Boleslav bude vedieť najneskôr 9. júla.

Už 17. júla však k Nyone obráti pozornosť ďalšie štyri české kluby, žrebuje sa 3. predkolo Ligy majstrov, ktorá zaujíma Plzeň so Spartou, aj Európskej ligy. V osudí vedľa Boleslavi budú aj Liberec s Jabloncom.

Pri žrebe 3. predkola Európskej ligy len Liberec bude medzi nasadenými, v Lige majstrov lepšiu pozíciu má Plzeň v majstrovskej časti, Sparta v nemajstrovské nasadená nebude.

Prvý zápas tretieho predkola ligy majstrov sa hrá 28. a 29. júla, Európskej ligy 30. júla. Odvety o týždeň neskôr.

Mladá Boleslav bola pri žrebe 2.predkola medzi nasadenými a do stala dvojicu z prvého predkola.

"Nóri sú nepríjemní. A nepríjemní by boli aj tí Albánci. Neviem, či budeme favoritom, ale ak chceme uspieť, tak sa nesmieme obzerať. Veríme si, "vyhlásil boleslavský prezident Josef Dufek.

V polovici júla by pre mužstvo bolo pohodlnejšie cestovať do Škandinávie, kde nepanujú tak vysoké teploty ako na juhu Európy.

Navyše Stromsgodset nie je úplne neznámym súperom, pred dvoma rokmi v lete ho v 3. predkole Európskej ligy vyradil Jablonec po výhrach 2: 1 a 3: 1. v Drammen, kde klub sídli, sa hrá na umelej tráve.Nórsky klub vychoval talentovaného Martina Ödegaarda, ktorý teraz pôsobí v Reale Madrid,

Do tohto ročníka pohárov sa klub dostal ako štvrtý tím z ligy, pretože majstrovské Molde vyhralo aj pohár. Z nórskej ligy idú do pohárov inak len prvé tri tímy ligovej tabuľky. V súčasnom ročníku je po trinástich kolách siedmy.

Partizani Tirana je m enej známy klub z hlavného mesta Albánska, ešte pred dvoma rokmi hral druhú ligu. Po postupe medzi elitu skončil piaty a tento rok tretí, keď rivala FK Tirana preskočil až v poslednom kole. Oba kluby hrajú na rovnakom štadióne pre 19 tisíc divákov.

"Takto skoro po žrebe nie som schopný povedať, koho by som si prial. Len sa v kabíne pripomenulo, že tí Nóri potrápili Jablonec.Bolo by fajn postúpiť, ale súperi sú od začáktu ťažké. Ale chceme ísť ďalej, "poznamenal boleslavský útočník Lukáš Magera.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.