vineri, 21 iulie 2017

Zostať v pohode, dúfajú Brňany. Skazí im náladu Jablonec?

Nezvyčajne rušno bolo v kabíne brnenských futbalistov vo štvrtok v podvečer. Kým inokedy by sa po tréningu osprchovali a šli domov, teraz obklopili televízii.

Sledovali totiž svojho nedeľňajšieho súpera, jako v predkole Európskej ligy bojuje na pôde slávneho Ajaxu Amsterdam. "Jablonec preukázal, že má organizovanú obranu, a nebyť penalty, Ajax nepustil do šance," pochválil tréner Zbrojovky Václav Kotal pohárové vystúpenie Severočechov, ktorí v Holandsku padli 0: 1.Po zajtrajšom ligovom zápase, ktorý má v Kráľovom Poli výkop v 17 hodín, by Brňany podobný výsledok brali všetkými desiatimi.

"Proti nám to bude ale iný zápas," tuší domáci stredopoliar Stanislav Vávra. "V Amsterdame vychádzal Jablonec z bloku na vlastnej polovici, takto ale v lig e nehrá," pritakáva brnenský tréner. "Mužstvo je zložené z najlepších hráčov ligy.A ak nechcú stratiť kontakt s čelom ligy, musí začať bodovať, "uvedomuje si Kotal, ktorý pred dvoma rokmi trénoval Jablonec.

Kým ctižiadostiví Severočesi, ktorí sa snažia preraziť aj na európskej scéne, v lige trpia na deviatom mieste, súčasný Kotalův tím zažíva pohodové obdobie. "Ale až teraz sa ukáže, aké máme skutočne ambície," vie kouč Zbrojovky, ktorá za štyri kolesá pozbierala sedem bodov.

Najvyšší súťaž čaká posledné kolo pred dvojtýždňovej reprezentačnej prestávkou. "V kabíne je dobrá nálada.Keď by sme aj teraz urobili dobrý výsledok, pauza by bola príjemnejšia a lepšie by sa trávila, "premieta 22-ročný Vávra, ktorý si zdvihol sebavedomie v týždni v priateľskom stretnutí proti katarskému Al-Ahli.

Brňany s exotickým súperom zmazali aj vďaka Vávrová trefe trojgólové manko a uhrali remízu 3: 3. "Po góle sa mi uľavilo, chcel by som to priniesť aj do ligy," usmeje sa mladý blondiak. Práve on by mohol zastúpiť na ľavom krídle Michala Škodu, ktorý si odpykáva dvojzápasový trest za vylúčenie v Košiciach.

Zbrojovka v týždni testovala španielskeho záložníka Carlesa Cota, klub sa však nedohodol s jeho agentom.Naopak 18-ročný srbský stopér Nemanja Gajic zatiaľ v Brne zostane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.