duminică, 16 aprilie 2017

Joy of Six: slávi veľké kostrou futbalistu

"Nevadí mi to, čo mi hovoria, kým mi neskrývajú obed," povedal William Foulke vo viac ako jednej príležitosti. Obrovský brankára je zaznamenaný ako najťažší hráč na hranie profesionálneho futbalu a jeho veľkosť ho robí cieľom pravidelného zneužívania od fanúšikov.Vzhľadom k tomu, roztopašného soundtrack připíchnutý v priebehu záverečných fázach tohto archívu videozáznamu náznaky, Foulke môže dobre boli inšpiráciou pre zvlášť slávny terasa hymny týkajúce sa konzumácie koláčov, že zostane populárny v štadiónoch po dĺžke a šírke Spojeného kráľovstva, aby toto deň.

Narodil sa v Dawley, Shropshir e v apríli 1874, Foulke opustil jeho miestnej baňa diela tím ako 19-ročný sa pripojiť k Sheffield United, ktorému bol predaný za 20 £. "V Foulke, Sheffield United majú brankára, ktorý bude trvať veľa bití," hlásil Scottish Šport, muža, ktorého najväčšou prednosťou je jeho schopnosť postaviť statočne tvárou v tvár hráčov snažiacich sa - legálne v týchto dňoch - zväzok si ho linka, keď bol v držaní lopty. "Je to jeden z tých dlhých jedincov, ktorí si možno zasadnúť na brvno, keď si zvolí, a ukazuje trochu nešikovnosti zvyčajne charakteristické veľkých mužov."

Foulke nebol len veľký, bol masívny [Fond jeho jedla a veľkolepý piják, bol 6ft 2in, zrútil váhy na 22. mieste v jeho pomp a bol na 25. mieste, keď odišiel do dôchodku, keď nahromadil osamelý anglický klobúk, ktorý vyhral proti Walesu v marci 1897.Všetky dôkazy naznačujú, že by vyhral viac, ale Foulke bol neobľúbený u vypchatých tričiek z futbalového zväzu, ktorý bol nevýrazný, čo oni cítili byť jeho nedostatok fair play.

"Je to škoda, že Foulke nemôže obmedziť zvyk zbúranie priečku, ktorá v sobotu skončila v jeho ho uvoľňuje v dvoch, "píše korešpondent v Sheffield Daily Telegraph, odhaľujúce Foulke jeho ochrannú známku lesť, aby sa zmenšila veľkosť ciele. "Na formulári, že je dobre do chodu medzinárodných ocenení, ale výberová komisia si istí, že radšej muža, ktorý hrá hru, aby ten, kto zbytočne porušuje ducha týchto pravidiel."

Či alebo nie Foulke je sklon k gamesmanship rozšírená na viac nóbl šport krikete zostáva nejasný, ale bol to slušný pálkar a hral prvotriedne kriket s Derbyshire v šampionáte kraja na niekoľkých málo príležitostiach, ako v jeho balení sa sústrediť na jeho futbal.

aj keď by bolo dlhú dobu pred tým, než boli vo vlastníctve Roman Abramovič alebo riadené José Mourinho, Foulke cena-tag a nedostatok športového nezastavil Chelsea ponáhľa, aby ho podpísať za poplatok prenos oko-zalievanie libier 50 krátko po tom, čo sa pripojil k futbalovej ligy v roku 1905.Na rozdiel od Sheffield United, za ktorým hral 350 krát, ale zostal v spore o mzdy, oni súhlasili, že mu zaplatí maximum. Ťažšie ako inokedy, že zakrpatené jeho tímoví kolegovia a klubovým hitom na zábavné piskotmi polohovanie malého chlapca za každý z Foulke svojej bránky, aby sa ich brankár vyzerať ešte impozantnejšie tvárou v tvár útočníkmi.

Stále pýcha rýchlosť a obratnosť, ktoré prinútilo jedného pozorovateľa, aby ho prirovnať k "Leviatan na 22st s hybnosťou na Bantam" Foulke konzervované energiu tým, že zadávanie úloh týmto deťom získavať loptička kedykoľvek to bolo spaľovať míňa svojím cieľom.Všimol si, ako veľa času to uložené v priebehu hry, ostatné kluby čoskoro nasledovali zavedením "guľové chlapcov" z ich vlast nej.

Still hromadia na libry a zisťujú, že je stále ťažšie zachrániť nízke výstrely, Foulke hral 35 krát chelsea pred podpisom pre Bradford City a odchode z prvotriednej futbal sústrediť výhradne na obchod, krčma a nelegálnemu hazardu podnikania bežal s manželkou v novembri 1907.Veľký muž zomrel 1. mája 1916 na cirhózu, vo veku 42,2), Kevin "Mighty" Mouse

V iba trocha viac ako 5 stôp v ponožkách, s pudingu misy účes a krátkozrakosti tak zlé bol nútený nosiť husté Coke-bottle špecifikácie, aj keď hrajú futbal, trainee doktor Kevin Mouse vyzeral každým cólom školskom posledný výber, ešte predtým, ako jeho chronické obezita bola započítaná.Ich takmer nadprirodzené na poli telepatia pod správcovstvo excentrického manažér Ian McWhacker pomohol Princes Park vyhrať teraz zaniknutej pohár pohár víťazov v roku 1986. Všetci traja muži sa následne vľavo Rangers, s ktorými sa zdvihol Škótsky ligový po hár v roku 1991.3) Jan Mølby Jan Molby v akcii pre Liverpool v Newcastli v roku 1985. foto: David Cannon / Getty Images

centrum-circle obyvateľov s otočného kruhu HMS Belfast, Ján Molby bol láskavo označený "jediný hráč I kedy poznala, kto je schopný priberanie na váhe počas futbalového zápasu "od svojho bývalého Liverpool manažérom Graeme Souness.Dán bola podpísaná z Ajaxu, kde ako 20-ročný strávil sezónu zoraďovať s Frankom Rijkaard, Marco van Basten a Johan Cruyff.

nastúpil Liverpool v auguste 1984 a strelil 44 gólov vo 218 vystúpení pred jeho kariéry u Anfield sa strácali v roku 1996. Po pomalom štarte zložené prevažne z náhradných vonkajších okolností, ktoré ho opustili nepokojný, Mølby etabloval ako základ v srdci svojom strede poľa počas jeho sekundy a tretích obdobie.Jeho blízky ovládanie, vynikajúce dotyk a vízie a schopnosť vybrať si pre obranné štiepacie prihral zippier tímom kolegovia rýchlo z neho firma obľúbený.

Kopites boli ochotní prehliadnuť jeho zrejmú oblosť a nedobrovoľnej fetiš pre postava-objímanie tesný futbalových dresov takmer 30 rokov, než sa stal módou. Jeho meno (vyslovoval Malboo, mimochodom), rýchlo sa stal synonymom pre nedostatok mobility, zatiaľ čo jeho blesk z ďalekonosné strely, sa krátkemu pôsobeniu vo veľkom dome po chase komédia auto sme pravdepodobne ešte povinný tut nesúhlasne znovu a jeho stav ako svetovo najviac Scouse znejúcim Dane ho ďalej obľubu u fanúšikov futbalu "znaky" všade.Jeho man-of-the-match výkon po boku Kevina Macdonalda proti Evertonu v roku 1986 finále FA Cupu bol pravdepodobne jeho vynikajúci kariéru zvýrazniť.Proti Peter Reid a Paul Bracewell v strede ihriska, Mølby mal hru svojho života, vytvára dva a preukázanie pomocný vo tretine Liverpoolských tri góly, keď prišiel zozadu poraziť svojich horkej mestskej rivalmi vo Wembley.

< p> na poli, nadme rný objem Mølby to jednoducho nebol problém, pretože mal obe gule a rozmanité tímoví kolegovia robiť jeho beh pre neho. "[Xabi] Alonso a ja sú podobné v tom, že sme sa obaja snažiť, aby loptu robiť prácu," povedal jeden pýtajúcimi. "Je to šikovný futbalista, skutočný tvorca hry, ktorý je naozaj inteligentný a rád sedieť tam.Je to skoro ako keby mal diaľkové ovládanie a diktoval hru. "Skorší a menej šikovný model, Daneov štýl bol rovnaký.

Z ihriska to bol iný príbeh. Sedavý životný štýl, ktorý mu bol nútený príležitostnými zraneniami, znamenal nahromadenie libier, čo viedlo k dlhším obdobiam zotavovania, keď sa ich pokúšal zbaviť. Po zranení v sezóne 1987 sa Molby ocitol v hĺbke a nemohol sa stať prvým tímom napriek rozšírenému presvedčeniu, že akýkoľvek iný top-flight klub bude mať radosť z toho, že ho má.Zostal na Anfield Road na ďalších sedem rokov, ale bol veľký a veľmi periférnych po stava na rozdiel od 1990-91 a 91-92 ročných období.

Pre všetky vtipy Mølby dobromyslný vydržia o jeho hmotnosti, on je presvedčený, že mu pomohol mohol byť prijatý na Merseyside, kde urobil svoj domov. "Všetci hráči sú dnes ako dostihových koní, a tak myslím, že ľudia na ulici sa pozerali na mňa a myslím, že keby sa to môžeme urobiť, takže si myslím, že z nich robí v teple aj mne," povedal.

pomáha tiež, že on bol v skutočnosti neberie servítky. Žiadne skutočné sadlo-ass mohol stiahla, že slávny "stratené" gól si pripísal proti Manchestru United v zápase League Cup na Anfield v roku 1985.Bohužiaľ pre Mølby, televízia štrajk zaistená zápas išiel nezaznamenané čo znamenalo, že neveriaci správy z tých šťastie, že ho svedkami u Anfield zostala nepotvrdená a predpokladal prehnané…kým to policajný záznam zápasu bola objavená rokov later.4) Mick Quinn Facebook Twitter Pinterest Mick Quinn, circa 1990 s Newcastle. Foto: Bob Thomas / Bob Thomas / Getty Images

"Je to tučný, že je guľatá, že to stojí za milión libier!" A tak šiel spev, keď smiech-a-minute scouser Mick Quinn najprv sa stal nápadne veľký výkyv na futbalovom radaru ako Portsmouth hráč v polovici-1980.On zaznamenal 54 gólov vo 121 vystúpeniach pred prenosom do Newcastlu za sumu £ 320,000 plachý vyššie uvedeného množstva. Quinn sa stal pevnou terasu obľúbenou počas svojho trojročného kúzla a potom sa presunul k Coventry City.

V Highfield Road si vyslúžil prezývku "Sumo", čo pomáha udržať klub v elite po nástupe na udivujúce goalscoring vyčíňanie s cieľmi v jeho prvých šesť vystúpení.Ide o záznam, že je mimoriadne hrdý a jeden, ktorý stále stojí 22 rokov ďalej, aj keď Chelsea Diego Costa to hrozil vziať z Quinn, ktorý je teraz závodný kôň tréner a moderátor s talkSPORT.

"Chcem aby môj rekord tak dlho, ako je to možné , "povedal Quinn. "Je to niečo, čo som veľmi pyšný.Nie je veľa anglických útočníkov, ktorí sú v Premier League najlepším strelcom, takže dúfam, že budeme mať aspoň jeden rekord trochu dlhšie. "

, Ktorý sa pravidelne popisuje ako "smrtonosný nad dvorom", Quinn vždy rýchlo poprel, že napriek svojej veľkosti bol niekedy len dobrý profesionál. "To je trochu mediálny mýtus," povedal. "Nehraješ 550 zápasových zápasov a nebudeš fit. Opýtajte sa ktoréhokoľvek z manažérov, ktorých som hral.Trénoval som to tak ťažko ako ktokoľvek iný. "V súčasnej dobe ten muž, ktorý ešte stále volá, Sumo visí na mawashi v Newmarketu, kde pokračuje v tréningu, pričom má v tomto roku šiestich víťazov z 21 vstupov na rôznych pretekárskych dráhach po celom Spojenom kráľovstve.5) Matthew Le Tissier Facebook Twitter Pinterest Matt Le Tissier si zotrie obočie počas zápasu pre Southampton v Middlesbrough. Fotografia: Stu Forster / Getty Images Renomovaný za to, čo bolo pravidelne považované za hrdinské opakované odmietnutie opustiť Southampton pre väčší klub počas svojej kariéry, nemalo by byť žiadnym prekvapením, že Matt Le Tissier čakal Dlho po svojom odchode do dôchodku začať tréningom fitness s akýmkoľvek podobným nadšením.Potom, čo urobil v jeho silách, aby sa zabránilo vniknutiu do nič viac energie oslabovať než pomalý klus ako hráč sa Normanských ostrovov bol v jeho polovici 40. rokov, kedy sa dostal do tvaru svojho života. Diváci Soccer sobotu na stanici Sky Sports, na ktorom slúži ako Rozumbrada rezidentný, boli schopní odhadnúť jeho pokrok ako prelial takmer tri kameň v nahromadenie na charitatívnej beh v jeho rodnej Guernsey. "Napodiv to bolo celkom zábavné, bolo to pekné stratí nejakú váhu," povedal v rozhovore, ktorý bude mať mal mnoho bývalých manažérov Southampton zvyšovanie spýtavý kolektívnej obočie.

V priebehu 16-roč nej kariéry v priebehu ktorý on zaznamenal 161 gólov v 443 vystúpeniach, Le Tissier vyhral bez medaily a objavil sa v žiadnom finále.Obnažená v čiernej a bielej, jeho štatistiky robiť nedostatočný spravodlivosť na úspechy záhadným génia, ktorý bol nepochybne jedným z najlepších futbalistov svojej generácie. Aj keď nikdy nebol chubster v režime Foulkes, je neochota trénovať príliš tvrdý spojený dennom tankovanie u McDonalda na ceste k vzdelávaniu znamenalo, že Le Tissier často rez ďaleko od štíhlej postavy na futbalovom ihrisku.

"V podstate som si neužil kondíciu," povedal raz povedal časopisu FourFourTwo. "Ja by som trénovať celý deň, ak sa jednalo o gule zapojení, ale pred sezónou ste práve bežal po dobu dvoch týždňov, a to nudí hovno zo mňa.Vedel som, že som mal pracoval na mojej kondícii viac, ale tiež som vedel, že som mal možnosť zmeniť hier, bez toho by bol tak zdravý ako ostatní hráči na ihrisku . "

A ako. na celom svete, ako je nejaký náhodný chlap ktory bol dopravovaný z miestnej krčmy hrať v zálohe pre bojujúce futbalového tímu top-letu pri pohľade to bolo s loptou pri nohách 30 nepárne yardov od brány, keď Le Tissier je malátny štýl bol u jeho najviac fascinujúce.

Protichodné obrancovia a diváci pravidelne ohromení uhrančivý repertoáru často mimoriadnej streľby a prechádzajúce zručností on zamestnaných takmer bez pomoci držať Southampton tesne nad lige stola hrubú čiernu čiarou, sezónu po sezóne.Pravidelne značkové ako nedosiahnuteľný luxus manažérov príliš nedostáva odvahy alebo predstavivosti budovať svoje Anglicka tímy okolo neho, Le Tissier získal armádu obdivovateľov, ale len úbohý osem England čiapky v kariére, ktorý skončil s ničím, aby stálo za to…s výnimkou jedného futbalu je najviac osviežujúca osobné zábavné reels.6) Adebayo Akinfenwa Facebook Twitter Pinterest Ade bayo Akinfenwa v roku 2013. foto: Sam Holden / SamHoldenAgency

OK, že je tučný ani nevhodné, ale pohľad na impozantné Adebayo Akinfenwa naleje do svojho AFC Wimbledon košele rozhodne nezodpovedá stereotypné obraz profesionálneho futbalistu, a to je dosť dobré pre nás.Postavený ako tehlové záchodu, ktoré môžu bench-press dva podobne veľké tehlové privys a váži 16st napriek tomu, že palec plachý 6ft, Akinfenwa stalo niečo ako kultová hrdina na bytia značený najsilnejší hráč na svete tvorcovia neuskutočniteľný populárna počítačová hra Fifa 14. "Ak povedia áno, musím byť," povedal v rozhovore vlani v lete. "Páči sa mi to. Hral som za seba niekoľkokrát a som veľmi pomalý. Požiadal som FIFA, aby ma, aby trochu rýchlejšie, ale nemôžete mať všetko.Vždy som bol veľký, moji bratia sú moje veľkosti, prichádzame z dobrého skladu. "

Potom, čo zaznamenal a vytvoril gólov všade on bol po celý čas tovari� � hľadajúci kariéru, ktorá sa ho vzal okolo nižších ligách, sympatický Akinfenwa sa pokúsila maximalizovať obchodné možnosti svojim novým titulom najsilnejšieho hráča na svete prostredníctvom rôznych televíznych vystúpení a tým, že vypustí svoje vlastné rad Beast Mode oblečenia a doplnkov. Niet teda divu, že je krajne chráni jeho stavu a bol rozladený vyhliadkou, že stratí ju.Po vypočutí sotva uveriteľných špekulácií, že by mohol byť usmrtený ako najsilnejší hráč na svete na FIFA 15 niektorými nemenovanými juhoameričanmi, ihneď vyzval svojho súpera na vzpieranie vzpier.

"Páči sa mi, že je najsilnejší Hráčom vo futbale, preto som dal trochu posolstvo, aby som zistil, či budem stále najsilnejší, keď sa objaví nová hra, "povedal Akinfenwa nedávno, krátko po stretnutí na ihrisku s rovnako nehybnou silou, ktorou je Steve Luton Town McNulty. "Povedali mi, že moje šance, že stále sú najsilnejšie, sú veľmi dobré.Ale ak nie som najsilnejší, budem volať, kto je najsilnejší von na bench-press výzvu! "Facebook Twitter Pinterest Akinfenwa Steve McNulty číha v pozadí na začiatku tohto obdobia. Foto: Paul Redding / Akčný Obrázky

A svetovo najsilnejší futbalista súťaž? Že budete potrebovať moderátor. AC Jimbo je "ľudia" sú pravdepodobne už na prípade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.